Animada festa dels Tres Tombs a Les Peces

El passat diumenge s'ha fet a les Peces la catorzena edició de la Festa dels Tres Tombs, on hi han participat prop d'una cinquantena de carros de pagès i carruatges de passeig i una quarantena de cavalls de sella.

Enguany la comitiva l'obria la Banda de Cornetes i Tambors "Verge de Misericòrdia" de Reus, el carro amb la imatge de Sant Antoni i el carro amb els típics tortells de la festa, que s'han esgotat al poc temps de posar-se a la venda.

El recorregut pel cas antic del nucli s'ha començat amb una fina pluja que no ha impedit la celebració de la festa. A l'església del Sagrat Cor mossèn Josep Maria Serra ha fet la benedicció dels animals.

Els participants a la festa han estat de diferents poblacions veïnes com la Bisbal, Bonastre, Roda de Barà, Torredembarra, Banyeres, Santa Oliva, El Vendrell o Calafell. A part també hi ha hagut representació d'altres localitats més llunyanes com Ivars d'Urgell, Sant Llorenç d'Hortons, Vilanova, Vilaverd, o Tarragona.

La festa l'organitza l´'Associació dels Tres Tombs local i té el suport de l'ajuntament d'Albinyana, la Diputació de Tarragona i comerços i empreses locals. La bona feina del Joan Casellas, el Magí Mateu, el Jaume Palau i el Jaume Gatell amb les seves respectives parelles fan que la festa de les Peces sigui de les millors que es poden veure a la demarcació.

Enguany han tornat a col·laborar en l'organització del trànsit els voluntaris de Protecció Civil del municipi.

Per Joan Casellas, "La festa de Les Peces manté, des de la primera edició, un regust d'autenticitat on es recorden els orígens agraris del poble i molls veïns gaudeixen tornant a veure passar pels carrers els tradicionals carros de pagès".