22 D'AGOST: Neix el Festival Fàntàstic, Poesia d’estiu a Albinyana

El proper diumenge, 22 d’agost, Albinyana celebrarà la primera edició del Festival Fantàstic, en el marc de la Festa Major del poble. El recital aplegarà els poetes Meritxell Cucurella-Jorba, Amat Baró i Pol Guasch, i el músic Riccardo Massari.

L’acte s’emmarca dins els actes de l’Any Perucho, que al 2020 van quedar cancel·lats, i per aquest motiu els poetes llegiran diversos poemes de Perucho, a més d’obra pròpia, amb l’acompanyament de la música de Massari, capaç de crear una admosfera suggerent per a cada tipus de poesia amb el tarcodium, un instrument de creació pròpia.

L’organització va a càrrec de l’Ajuntament d’Albinyana i del grup Calamita, format per la poeta Alba Vinyes Lasso i l’artista visual Gabriele Sisti. La voluntat és consolidar el festival perquè sigui un referent de poesia estiuenca al Penedès, amb assemblatges amb altres disciplines artístiques com la música, en aquesta ocasió.

L’acte es farà al pati de les escoles velles d’Albinyana el diumenge, 22 d’agost a les 19:30h. Hi haurà control d’assistència i les reserves d’entrades es fan al correu electrònic Festesalbinyanaagost2021@gmail.com.

ELS PROTAGONISTES

Meritxell Cucurella-Jorba (Els Hostalets de Pierola, 1978) és poeta, dramaturga, traductora i activista cultural. Ha escrit, entre d’altres poemaris, Intemperància roig encès (Premi Pollença de Poesia 2008), Cada volcà és abans muntanya (2013), i el darrer, Verticalitat i delinqüència (2021). Ha tingut una presència activa en la creació i dinamització d’espais de poesia, i en festivals internacionals i nacionals.

Amat Baró (Almacelles, 1982) és poeta i filòleg català. L'any 2014, amb Xavier Baró, músic, editen l’espectacle Catalunya i Joglaria, amb textos de Llull, l'abat Oliba, Papasseit i Brossa, Ha escrit els llibres Abracadabra! Poemes i cançons (2008), On has deixat la falç? (2013), Gegantíssims (2015) i La marca de Caín (2017). També és traductor de Paul Verlaine.

Pol Guasch (Tarragona, 1997) és poeta i escriptor. Ha publicat els llibres de poesia Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020), i ha recitat els seus versos a diversos festivals nacionals i internacionals. El gener de 2021 va guanyar el Premi Anagrama de novel·la en català amb Napalm al cor.

El músic Riccardo Massari (Verona, 1966) és compositor i performer de música acústica i electrònica. Porta almenys 30 anys treballant en el camp de la música i de les arts. Les seves creacions inclouen música per a piano, cordes, vents, percussió i electrònica, instruments originals (tarcordium) i mitjans electrònics. És productor musical del projecte musical independent Tarkampa.