FOC I EXPOSICIÒ "VAMPIRS", DISSABTE A LA TARDA A ALBINYANA

Dissabte a la tarda comencen les activitats sota el títol "100 + 1 i seguim... Albinyana recorda a Joan Perucho" amb motiu del cent un anys del naixement de l'escriptor.

Les activitats seràn un "Homenatge de Foc" amb el ball de Diables del Vendrell i la bèstia de foc local, Nyctalus Albinyanensis. Hi haurà un breu parlament, enceses de lluïment i un espectacle pirotècnic. L'homenatge es farà a 2/4 de 7 de la tarda davant la porta d'entrada de l'Escola Joan Perucho. 

En acabar l’acte del foc, s’inaugurarà l’exposició “Vampirs a Albinyana” produïda per l’Institut de les Lletres Catalanes de la Generalitat i que ha estat cedida en comodat a l’Ajuntament. Aquesta exposició, comissariada per Julià Guillamon, va passar l’any passat per Morella, Gandesa, Berga Banyoles i Barcelona. Està basada en la novel·la “Les històries naturals”, publicada en català l’any 1960, en castellà el 1968 i traduïda a una desena de llengües. 

L'exposició barreja història i fantasia, aventures, el vampirisme, les guerres carlines, la guerra civil i el pop. Reivindica també la personalitat i literatura de Perucho. Es podrà visitar al gimnàs de l'escola Joan Perucho.