15 anys recordant a Perucho

Des de fa quinze anys, l'Ajuntament d'Albinyana convoca al voltant de Sant Jordi un concurs literari per recordar a Joan Perucho. Aquest escriptor, poeta, novel·lista, crític d'art i articulista que va morir l'any 2003, havia convertit la seva casa de Cal Groc al carrer Major d'Albinyana en la seva residència d'estiueig i de molts caps de setmana.

A fi de mantenir aquest vincle entre Perucho i el municipi, a part de batejar l'Escola Pública amb el seu nom, des de l'Ajuntament local va sorgir la iniciativa de convocar un concurs literari. Entre els membres del jurat hi ha, des de la primera edició, Sofia Perucho, filla de l'escriptor.

Els guanyadors del 15è concurs han estat en la categoria d'adults, Marc Balcells, el primer premi de la categoria juvenil per la jove vigatana, Ariadna Verdaguer Oms i els primers classificats en categoria infantil han sigut Natalia Cifuentes Gutiérrez i Lidia Bonilla Batalla i en la dels més menuts, el primer premi aleví ha estat per Eric Martin Azabal i el segon premi per Javier Gallardo Garcia.

En l'edició d'enguany, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona , l'acte de lliurament de premis es va fer al gimnàs de la mateixa escola Joan Perucho, i va ser presidit per l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, la regidora de Cultura, Rosa Ribas la directora del centre escolar, Marta Grífols.

L'alcalde que va felicitar als guanyadors i va agrair la feina feta des del centre escolar per motivar als joves alumnes a participar en aquesta convocatòria, va destacar que " la festa de Sant Jordi en l'àmbit local té un color especial: el de les bones lletres i els mons imaginaris que ens porta Perucho i que volem recordar amb aquest concurs literari".