La memòria d'Albinyana i Les Peces recollida en un llibre de fotos antigues i actuals

.

El llibre de fotografies d’ahir i d’avui “Memòria  de Ciutadania- Albinyana i les Peces” es va presentar aquest passat cap de setmana al municipi. Dissabte la primera presentació es va fer a l’Agrupació Recreativa Les Peces i diumenge al migdia a la Societat Recreativa d’Albinyana.

.

El llibre és un repàs a la vida dels nuclis històrics d’Albinyana i les Peces i la seva evolució. A part d’una comparació de les diferències que hi ha pel pas dels anys en els diferents carrers, places o espais públics el volum també recull un repàs de fets singulars, festes, celebracions diverses, retrats de rostres i imatges familiars, a partir de fotografies aportades per diferents veïns i veïnes del municipi.

.

També hi ha un cd que incorpora diferents imatges  addicionals a les quals surten publicades al llibre.

.

Alguns dels fotògrafs que amb la seva feina han recollit aquests moments de la història albinyanenca van ser a la presentació. Així a les Peces hi va intervenir, el vendrellenc Joan Méndez i a Albinyana el fotògraf Joan Bordes, que estiueja des de fa més de mig segle a la darrera casa del carrer de la Canal i que és l’autor de la majoria de fotos del nucli que surten publicades de la dècada dels anys 50, 60 i 70 del segle passat. La majoria de les fotografies de carrers i vistes actuals han estat fetes les d’Albinyana per Jordi Santacana i les de les Peces per Xavier Mestre.

.

En totes dues presentacions l’alcalde albinyanenc, Quim Nin, va agrair la col·laboració de tot el veïnat en l’aportació de material particular que ha permès  l’edició del volum. Va explicar que el llibre tenia tres  objectius a part de servir de senzill homenatge a les generacions passades “D’entrada és un llibre d’autoafirmació de l’orgull de viure on vivim, és també una mena d’àncora que ens enganxa amb les arrels i  cada pàgina ens convida a estimar el que temin i som”.

.

La iniciativa del llibre va sorgir l’any 2010, amb motiu del mil·lenari del primer document escrit on  surt Albinyana. De cara al futur, des de la regidoria de Cultura de l’ajuntament albinyanenc, es preveu fer un nou volum amb les fotografies dels canvis que s’han esdevingut en els nuclis de població formats a la dècada dels seixanta i setanta del segle passat i que configuren la realitat actual del municipi.

.

A l’acte de les Peces hi va ser present els diputats de la Diputació de Tarragona, Benet Jané i Joan Plana. La mateixa Diputació i l’empresa Repsol han estat patrocinadors d’aquest llibre que es troba a la venda a les oficines municipals a un preu de sis euros. Es poden fer comandes també per correu electrònic a aj.albinyana@altanet.org