Pàgines de Passió a Albinyana

Cada any, el poble d'Albinyana es proposa, amb renovada inquietud, posar a l'abast de tots les escenes de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús, anomenant-les Pàgines de Passió. L'obra té com a base les mateixes fonts escrites de l'evangeli, en les versions de Mateu, Marc, Lluc i Joan, que permeten la representació de les escenes, acompanyades pels cants propis de la litúrgia i els comentaris espontanis, van fent a la figura de Jesús i als passatges de l'evangeli.

.
Tot queda emmarcat per la presència dels infants que reben Jesús el Diumenge de Rams i al final mostren els signes de la Resurrecció per significar el misteri de la vida nova de Jesús. Pàgines de Passió ha esdevingut una representació habitual al poble d'Albinyana i, per tant, regular a la comarca del Baix Penedès.

.
La sobrietat amb què és narrada la passió de Jesús al Nou Testament és l'ambientació pròpia d'aquesta obra iniciada el 1990 i que novament us oferim: Pàgines de Passió.

 

Dates de representació: dissabte, 8 d'abril a les 10 de la nit i diumenge, 9 d'abril a les 8 del vespre a l'Església Parroquial de Sant Bartomeu.

 

La direcció musical va a càrrec des del primer dia del compositor i músic Josep Maria Guitart, mentre que els darrers anys la direcció artística de les representacions va a càrrec de la tarragonina Mercè Sardà.