La Passió d'Albinyana torna aquest cap de setmana

El proper dissabte dia 24 de març a les 10 del vespre i l'endemà, el dia 25, diumenge de Rams a les 8 de la tarda, l'església de Sant Bartomeu d'Albinyana tornarà a viure les tradicionals representacions de "Pàgines de Passió".

 

La Passió albinyanenca va néixer l'any 1990 com una iniciativa per recollir diners per poder restaurar l'àngel que corona el campanar.

 

L'obra té una durada d'una hora i deu minuts interpretada sense mitges parts.

 

Es basa en textos dels Evangelis i va ser escrita per l'aleshores mossèn al municipi, Jordi Figueras, qui fou encarregat de la parròquia local durant prop de vint anys, abans que fos destinat al seu actual destí: la parròquia de Sant Joan a Tarragona.

 

"Pàgines de Passió" compta amb recursos visuals i sonors col·locats en moments simbòlics de la representació. Un narrador fa avançar la Passió interpel·lat per comentadors positius i negatius immersos dins el públic. L'obra té també l'acompanyament d'un cor.

 

És molt meritòria la col·laboració dels veïns del poble en la preparació i realització de Pàgines de Passió, en la que hi participen més d'una cinquantena de persones entre actors, músics, cantants i tècnics, sota la direcció musical de Jordi Pascual i la general de M. Mercè Sardà. Entre els actors que hi ha a la Passió, actua en el paper de Pilats, des de la primera representació, el mateix alcalde albinyanenc, Quim Nin.

 

Les representacions tenen el suport de l'Ajuntament d'Albinyana, la Diputació de Tarragona i la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit local.