XIV Caminada popular

Dimarts, 1 de maig de 2018

 

Recorregut

Se sortirà a les 9 de matí de l'esplanada que hi ha davant del nou edifici de la cooperativa.


Aquest cop repetirem part d'una passejada que ja hem fet algun altre any enrere però fent-la al revés.


Anirem cap al poble i agafarem un camí que entre vinyes i envoltats d'una gran varietat de flors acabades de sortir, ens durà a l'antic camí de La Bisbal. Seguirem aquest passant per un bosc que ens durà al dipòsit d'aigua de Les Peces. Baixarem cap al poliesportiu i d'allà cap a les Masies del Torrent. Un altre cop entre vinyes anirem a creuar la riera de La Bisbal i seguint pel camí arribarem a una cruïlla, prendrem el camí de l'esquerra, que és el que ens durà a l'àrea recreativa de Tomoví on esmorzarem.


En acabat d'esmorzar anirem cap a Bonaterra 2 i passant pel davant del centre cívic anirem a buscar la passarel·la de vianants per creuar la riera. Haurem arribat a La Papiola.


Creuarem la carretera de Valls i anirem cap a l'esquerra tot buscant un camí que surt al final del carrer a la dreta, seguirem camí amunt, podrem veure unes barraques de pedra seca bessones. Més amunt el camí s'acaba i passa a ser un corriol molt marcat. Aquest corriol es torna costerut, però només en la part final. Aquí segurament encara hi podrem veure restes d'unes barraques bessones i gaudir d'una meravellosa vista cap a la vall. Som a prop del dipòsit d'aigua de La Papiola. Prendrem el corriol de l'esquerra que entre bosc ens durà cap a la zona de l'Escarnosa. En sortir del bosc anirem entre vinyes i creuant el torrent del Magre, arribarem a la cooperativa, d'on hem sortit.

 

La longitud de la passejada, és d'uns 11 km, amb una durada aproximada de 3 o 4 hores, és recomanable dur aigua i esmorzar.