Liceu a la fresca a la Plaça Major d'Albinyana

El dissabte 16 de juny a les 10 de la nit, el programa "Liceu a la fresca" arribarà per primera vegada a la plaça Major d'Albinyana. Aquesta iniciativa sorgeix del propi Liceu amb la voluntat d'apropar l'òpera a les places dels pobles amb un caire popular, obert a tots els públics i de caràcter gratuït. La representació es segueix en una pantalla gegant i en un fals directe de l'òpera que s'està representant al propi Teatre.

 

Fa unes setmanes, l'Ajuntament d'Albinyana va signar un conveni amb la Fundació del Gran Teatre del Liceu que farà que el dissabte 16 de juny que en pantalla gegant es pugui veure "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini. La durada és de prop de 3 hores amb una mitja part.

 

"Manon Lescaut" va significar per Puccini el seu primer gran triomf. Explica la història de l'ascensió i caiguda de la cortesana Manon. Va ser escrita amb una música potent, fidel dels principis del verisme i amb l'esquinçament precís com la cèlebre ària "Sola, perduta, abbandonata" del quart acte.

 

El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l'òpera, assistint d'una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots.