Els Cremats i Port Vell faran les cantades d’havaneres de les festes majors

Els grups d'havaneres "Els Cremats" i el grup "Port Vell" seran enguany els encarregats de les tradicionals cantades d'havaneres que es fan dins els actes de les festes majors d'Albinyana i de Les Peces.

 

A Albinyana, "Els Cremats" actuaran enguany el mateix dia del patró, el divendres 24 d'agost, per obrir els actes de la festa grossa albinyanenca amb un concert a la Plaça Major. Els Cremats és una banda formada el 1996 a l'entorn de la música popular del cant de taverna i de les havaneres, amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell que ha trencat molts tòpics sobre el tractament d'aquest gènere de per si molt conservadors. Els Cremats es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d'arrel popular.


Pel que fa a les Peces, i davant mateix de l'església del Sagrat Cor, l'actuació del grup "Port Vell" està prevista per al diumenge 2 de setembre al vespre. El grup "Port Vell" es va fundar l'any 1996 al Poble Sec. Al llarg dels anys ha fet cantades arreu de moltes capitals de província de l'estat i a moltes localitats catalanes, havent passat per la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella o per la que es fa a principis d'agost a la platja de Calafell.