15a Caminada Popular

Dimecres, 1 de maig

 

Itinerari: se sortirà a les 9 de matí de l'esplanada que hi ha davant del nou edifici de la cooperativa.


Anirem cap a les escoles i direcció a l'Escarnosa. D'allà per camins planers anirem cap a la Papiola. Entre oliveres, vinyes i uns bosquets farem cap a unes barraques bessones de pedra seca. Segurament si heu vingut alguna altra vegada a aquesta caminada popular, ja coneixereu aquests llocs per on passarem. Just davant d'aquestes barraques hi ha la vall que ens durà a la Papiola. Baixarem ara cap a la carretera i anirem cap a Bonaterra II, creuant la riera per la passarel·la de vianants.


Anirem ara cap a Tomoví. Segurament alguns de vosaltres ja haureu fet gana i tindreu ganes de descansar una mica.


Després d'esmorzar tornarem un tros per on em vingut i anirem entre vinyes cap a la riera de l'Albornar. Prendrem el camí cap a l'esquerra, que paral·lel a les pistes de Idiada, ens durà a les Masies de les Peces.


Creuarem la carretera i anirem cap al poliesportiu, d'allà cap al dipòsit de l'aigua i prendrem un corriol que ens durà cap a la zona de la Masquerosa (muntanyes que hi ha entre Albinyana i Les Peces darrere el cementiri d'Albinyana). Prendrem el camí que surt a l'esquerra i passa per davant de la pallissa el Rallo i anirem cap als 3 pins.


Si esteu cansats, podem parar una estoneta i després baixarem cap a la carretera de Les Peces, on anirem de tornada a la cooperativa d'Albinyana, el punt de sortida.

La longitud de la passejada, és d'uns 12 km, amb una durada aproximada de 3 o 4 hores, és recomanable dur aigua i esmorzar.