Dijous, s'estrena la cantata en homenatge a Joan Perucho

Aquest dijous a dos quarts d’onze del matí, la Plaça Major d’Albinyana, acollirà l’estrena de la cantata «Els somnis de la Pamela», un recorregut musical cantat basat en alguns llibres de Joan Perucho.

 

La cantata anirà a càrrec dels alumnes de l’escola local, que les darreres setmanes assagen per tal de tenir-ho tot a punt. Aquesta estrena es considera el punt de partida del centenari del naixement de Joan Perucho que s’esdevindrà l’any vinent.

 

La cantata ha estat composta i harmonitzada pel professor de música del centre, Manel Sañudo, que el passat dia de Sant Jordi va lliurar una còpia dels textos i partitures a Sofia Perucho, filla de l’insigne escriptor.

 

Manel Sañudo és diplomat en Educació Musical, de formació majorment autodidacta pel que fa a la música, però amb estudis al Taller de Músics de Barcelona i estades a la Civica Scuola di Jazz de Milà (Itàlia). Fa 18 anys que treballa com a mestre, bàsicament impartint Educació Artística. Com a músic, Sañudo ha participat en projectes de molt diversa naturalesa, bé com a guitarrista, com a cantant o com a productor, i ha realitzat gires per Catalunya i Espanya amb diferents bandes de pop, folk i rock.

 

Joan Perucho va néixer el 1920. Poeta, novel·lista, crític d'art i articulista. Publicà poesia, prosa poètica, narració curta, novel·la, articles periodístics, crítica d'art, llibres de viatges i memòries. Va estiuejar i passar molts de caps de setmana a Cal Groc, una senyorial casa situada al carrer Major del poble. L'any 1995 es va decidir posar el nom de l'escriptor a l'escola del poble. Va morir el mes d'octubre del 2003.