DESPLEGAMENT D'UNA XARXA PÚBLICA DE FIBRA ÒPTICA PER LA C-51

Aquests dies es poden veure els treballs d'instal·lació de la xarxa pública  de fibra òptica entre el Vendrell i Valls Avui mateix, els treballs es feien a la C-51 entre la zona de la Papiola i Les Peces. Al llarg del dia s'ha anat donant pas alternatiu als diferents carrils de la via per poder efectuar els treballs de la rasa on col·locar la fibra.

 L'obra, que enllaça les capitals de comarca del Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà, la promou el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya.

La instal·lació entre la capital del Baix Penedès i la de l'Alt Camp té un pressupost de 724.516,22 €. Es preveu que els treballs estiguin acabats abans de la tardor. 

Quan la fibra entri en servei es permetran que hi hagi punts de presència  a diferents municipis. Concretament a Albinyana i al Vendrell a la comarca del Baix Penedès; Alió, Bràfim. Montferri, Puigpelat, La Riba, Rodonyà, Vila-rodona i Valls a la comarca de l'Alt Camp i Vilaverd i Montblanc a la Conca de Barberà. També hi haurà punt de presència de la fibra a cadascun dels polígons industrials que es troben al peu de la C-51. 

Els 52 quilòmetres de la nova xarxa a desplegar discorren per les carretes C-51, V-51Z, C-37, T-742 i T-743, que són de titularitat de la Generalitat