198 PERSONES ATURADES A FINALS DE MAIG

L'Observatori de Treball i Model Productiu del Departament de Treball de la Generalitat ha fet públiques les dades d'atur del passat mes de maig de tots els municipis i comarques de Catalunya. Al Baix Penedès, les xifres s'han reduït a 6 municipis, entre els quals hi ha, Albinyana. A final de maig la xifra d'aturats a la comarca era de 9.101 persones consolidant-se com la comarca amb la taxa d'atur  més alta de Catalunya. Aquestes dades no tenen en consideració totes les persones afectades actualment per un ERTO, pel que es preveu que en  mesos vinents la situació a la comarca, pel que fa a ocupació, no millori.

En el mes de maig, l'atur a Albinyana  s'ha rebaixat en 4 persones. En total, hi ha 198 persones registrades a l'atur. L'atur registrat tant al municipi  com a la comarca supera  ja el 18%.

En el darrer Consell d'Alcaldes del Baix Penedès es va aprovar un manifest, que posteriorment va ser ratificat per unanimitat al ple de l'Ajuntament d'Albinyana, on es demanava a la Generalitat que doti a tots els municipis de la comarca d'un pla de xoc de contractació pública destinat als col·lectius més afectats per la pèrdua de llocs de treball a conseqüència de la Covid-19.