CAMPANYA DE PREVENCIÓ I CONTROL DEL MOSQUIT TIGRE

L'Ajuntament d'Albinyana, conjuntament amb la Diputació de Tarragona, segueix fent aquest estiu -una temporada més- una campanya de sensibiltizació per prevenir i controlar el mosquit tigre al municipi.

La millor manera de combatre'l és no deixar-lo criar, evitant les acumulacions d'aigua.

Al municipi, la campanya es fa amb diverses actuacions: l'edició de tríptics informatius, cartells indicadors i avisos en espais municipals.

El mosquit tigre s'ha adaptat perfectament al medi urbà i, actualment, pon ous a l'interior de qualsevol lloc de petites dimensions que contingui aigua durant un mínim de deu dies: pneumàtics, gerros, llaunes de beguda, cendrers, joguines, bidons, galledes, pots, platets de test, etc.

Els punts de cria es troben sovint a terrenys o cases abandonades, deshabitades temporalment o segones residències, on acostuma a haver-hi recipients descuidats que contenen aigua de pluja.

També es poden localitzar llocs de cria a la via pública, com ara embornals, fonts, residus, magatzems municipals, etc.

El mosquit tigre no diposita mai els ous en aigües en moviment, com ara rius i rieres, ni en superfícies i volums d'aigua importants (més de 200 litres), com ara els estanys. Tampoc no es pot desenvolupar on l'aigua s'evapora al cap de pocs dies.