Albinyana participarà als actes del Tricentenari

L'Ajuntament d'Albinyana participarà en l'acte del Tricentenari 1714/2014 que organitza la Generalitat per a commemorar els fets que van ocórrer el 1714 que van ser decisius en la història de Catalunya.

La participació de l'Ajuntament albinyanenc en aquest primer acte del tricentenari serà la mateixa que la resta d'ajuntaments de Catalunya que hi volen participar: l'enviament d'un saquet de jute amb terra d'algun lloc característic del municipi.

Amb tota la terra rebuda dels municipis d'arreu del país es plantarà un roure a la muntanya de Montserrat. Serà el Roure del Tricentenari.

En el cas d'Albinyana, la terra que s'ha enviat és del terreny situat al costat de l'ermita de Sant Antoni, un dels símbols patrimonials del municipi i un lloc d'estima per part de tots els albinyanencs.

El roure és tradicionalment un arbre arrelat a la nostra terra. Amb la terra de tots els municipis plegats es vol demostrar el vigor del futur simbolitzat en el roure, la força del qual ha de sobreviure moltes generacions.