ALBINYANA S'ADHEREIX A LA PROPOSTA “DONES LÍDERS: PER UN FUTUR IGUALITARI EN EL MÓN DE LA COVID-19”

L'Ajuntament d'Albinyana té al balcó de la casa consistorial al llarg de tota la setmana la pancarta commemorativa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

El Dia Internacional de la Dona està marcat enguany, com moltes altres celebracions, per la crisi sanitària. En tots els àmbits, des de la salut a l'economia, passant per la seguretat o la protecció social, els impactes de la Covid-19 s'agreugen per a les dones i les xiquetes, simplement en virtut del seu sexe. En aquest sentit, l'informe “L'impacte de la Covid-19 en les dones”, publicat per Nacions Unides recull com quasi el 60% de les dones a tot el món treballen en l'economia submergida, guanyen menys, estalvien menys i corren un major risc de caure en la pobresa.

En aquest context, l'ONU promou el Dia Internacional de la Dona sota el lema “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”. La igualtat entre homes i dones en l'accés a l'ocupació i a les oportunitats laborals és el principi fonamental per a la consecució de l’ODS número 5 (Igualtat de Gènere).

Per això, la regidora d’Igualtat d’Albinyana, Vanessa Conejo, s’ha sumat a la campanya d’Aqualia “Qui hi ha darrere de la Gestió del Cicle Integral de l'Aigua?…Elles també”, que organitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona, adherint-se així a la iniciativa que promou Nacions Unides sota el lema “Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19”.

També ho ha fet la directora del CEIP Joan Perucho, Marta Grifols Almero. Totes dues s’han fet una fotografia amb el responsable del Servei Municipal d’Aigües d'Albinyana, Pau González.

Entre les activitats organitzades per la Regidoria d'Igualtat per commemorar el 8 de març hi ha un concurs de lemes i dibuixos entre els nens i nenes de l'Escola Joan Perucho, així com una cadena solidària amb la voluntat de sensibilitzar per la corresponsabilitat.