Albinyana s'oposa a la reforma de l'administració local

El Ple de l'Ajuntament d'Albinyana ha aprovat, per unanimitat, l'adhesió a l'Acord del Consell de Governs Locals de Catalunya en defensa de l'autonomia local i contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) aprovada pel Govern de l'Estat. Amb aquest acord , Albinyana formarà part dels municipis que han decidit dur la Llei davant el Tribunal Constitucional.

En el decurs el ple, l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, -que ha agraït el vot unànime de tots els electes del consistori- , ha explicat que la LRSAL suposa una retallada de competències l sense precedents que conduirà a un important retrocés, atès que afecta de ple els serveis que donen els ajuntaments".

Amb la LRSAL el govern de l'Estat amb l'excusa de la sostenibilitat econòmica-financera allunya la capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat. També disminueix la capacitat de decisió per part dels propis electes locals i a la vegada és un atac a l'organització territorial i al règim local que estableix l'Estatut de Catalunya.

En el ple s'ha comentat que la nova llei estatal és profundament re centralitzadora i, pel que fa a Catalunya, profundament irrespectuosa amb la seva singularitat institucional en matèria de règim local. Segons l'alcalde d'Albinyana " es menysté als ajuntaments com a prestadors de serveis, amb criteris merament econòmics i els retalla competències, talment com si el valor de la proximitat fos irrellevant. Prenent el cost dels serveis com a únic criteri de prestació i oblidant la seva qualitat i les especificitats en la seva demanda. Oblidant que el món local és una realitat diversa i no un full de càlcul"

Amb l'aprovació de divendres, l'ajuntament d'Albinyana formarà part dels municipis que plantejaran un Conflicte en Defensa de l'Autonomia Local. Es tracta d'un mecanisme que per primera vegada s'utilitzarà i pel qual diversos ajuntaments d'arreu de l'Estat presentaran davant del Tribunal Constitucional un recurs contra la llei de reforma de l'administració local que ha elaborat el govern presidit pel PP.

Podeu conèixer més informació a www.elmonlocaldiuprou.cat