ALBINYANA VA ACOLLIR ELS ACTES DE LA DIADA COMARCAL

Divendres passat al vespre es van iniciar els actes de la Diada Nacional de Catalunya al municipi. Enguany, Albinyana ha acollit la celebració comarcal organitzant els actes conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Penedès. Les activitats van començar amb la inauguració de l'exposició "Joan Perucho, creació, imaginació i bon gust"Aquesta exposició de petit format, té 6 roll-ups, repassa totes les facetes de Joan Perucho: poeta, autor de novel·les d'aventures, crític d'art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diaris. Es va poder visitar durant tot el cap de setmana.

El mateix divendres a la tarda, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès i alcalde de l'Arboç, Joan Sans, va fer la glossa institucional de la Diada d'enguany.  En el seu discurs, Sans va tenir paraules per a tot el personal sanitari que ha treballat incansablement per fer front a la pandèmia. Va reclamar que les administracions superiors atenguin les necessitats estructurals de la comarca en àmbits com l'atur, les infraestructures o la formació. La reivindicació del president del Consell va coincidir amb la de l'alcalde d'Albinyana que va posar l'èmfasi en la necessitat de fer arribar arreu que el Baix Penedès no pot ser la comarca amb més atur i més desfavorida de Catalunya en quant al volum inversor de la Generalitat. Ambdós van reclamar més servidors públics posant l'exemple d'un major nombre d'efectius del cos de mossos d'esquadra.

Els actes de divendres van acabar amb un  concert d'Andrea Motis Trio a la pista de l'escola Joan Perucho, que va ser seguit per centenars de persones.

 OFRENA A LES VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL

El dissabte. Onze de Setembre a 2/4 de 10 del matí es va tornar a fer l'homenatge  a les víctimes de la guerra civil amb una ofrena floral davant del monòlit que hi ha a la fossa. Amb l'acompanyament musical de Josep Maria Guitart, entitats, partits polítics, sindicats i el Consell Comarcal i l'Ajuntament van fer l'ofrena. L'acte es va acabar amb un parlament institucional de l'alcalde i el cant de l'himne nacional, Els Segadors.