PRESENTACIÓ A LES PECES DE L'OPUSCLE SOBRE BALLS I CANÇONS RECOLLIDES L'ANY 1925

Dissabte es va fer a Les Peces la presentació d'un opuscle explicant qui era Joan Tomàs i què era l'Obra del Cançoner,  Popular, recordant la missió de fa prop de cent anys va fer aquest músic a Les Peces.

Joan Tomàs i Parés fou músic i folklorista, i sotsdirector de l'Orfeó Català. Autor d'una nombrosa producció coral i de notables harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes, va dur a terme una important tasca de recerca i recull de cançons i melodies del folklore català. L'any 1925 va fer una missió a Les Peces on va recollir moltes cançons i tonades pròpies del lloc en aquells anys.

A l'acte hi van participar  Liliana Tomàs, filla del músic i Comissària de l'Any Tomàs i els autors de l'opuscle, Salvador Arroyo Julivert, Jordi Quintana Albalat i Marc Casellas Sequera.

Els autors vam parlar sobre les mostres més representatives del Folklore local: El Ball de Marcos Vicente, el Ball de Faixes i els Goigs de Sant Antoni d'Albinyana, entre d'altres.

Es comentaran un recull de peces recollides per Joan Tomàs l'any 1925 i els Grallers els Aixarts van interpretar algunes d'aquestes peces com per exemple: El ball de Faixes, el ball de la Bandera, Melodies del Ball de Marcos Vicente o les Matinades.

CLIQUEU AQUI PER TENIR MÉS INFORMACIÓ DE L'ACTE