SOLIDARITAT AMB UCRAÏNA

Ahir dimarts es va fer una concentració davant de l'Ajuntament d'Albinyana a favor de la pau i contra la guerra a Ucraïna. Es llegir un manifest per part dels portaveus dels grups municipals i l'alcalde i es van escoltat crits de No a la guerra. A l'acte hi van assistit veïns de la comunitat ucraïnesa resident al municipi.

a A partir d'avui al balcó de l'Ajuntament hi ha posada la pancata del No a la Guerra. 

La invasió i el bombardeig dUcraïna per part de lexèrcit rus, la situació de guerra oberta aterritori ucraïnès i la seva possible extensió en làmbit regional ha desencadenat un context de crisi humanitària aguda.
Després de  dies denfrontaments intensos en algunes zones dUcraïna, el nombre de víctimes civils i els danys a les infraestructures crítiques van augmentant, fet que provoca greus conseqüències humanitàries a la població de les zones més afectades. Les hostilitats en curs també continuen interrompent les cadenes de subministrament locals i laccés als alimentsmedicamentsi altres articles bàsics
El govern ucraïnès calcula que hi poden haver 5 milions de refugiats en el pitjor dels casos.

Segons informa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, el transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil. En el cas de medicaments, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport. Per roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra, i per això es demana que qui vulgui col·laborar ho faci mitjançant aportacions dineràries als comptes bancaris del Fons Català de Cooperació.

BBVA, codi IBAN:ES9101826035410201608531
CaixaBank, codiIBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Els recursos econòmics recollits a través de la Crida d’emergència es destinaran a: Assistència en les rutes de fugida: alimentació, salut,higiene,atenció psicosocial,protecció,serveissociojurídics de persones desplaçades forçades a  països de primera acollida(Polònia,Hongria,Romania, Moldàvia o Eslovàquia).

El Fons Català de Cooperació també  treballarà per identificar com poder desplegar assistència humanitària en origen com seria el desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès i per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida.

Des de l'Ajuntament d'Albinyana s'està en contacte  amb la comunitat ucraïnesa del  municipi per tal de canalitzar les demandes i necessitats que tinguin en els moments presents.