PER SANT JORDI S'ESTRENÀ UNA RUTA LITERÀRIA I ES FEU EL LLIURAMENT DELS PREMIS DEL 22È CONCURS LITERARI

A Albinyana hi ha  des de la diada de Sant Jordi una ruta literària dedicada a Joan Perucho que passa per diferents carrers i places del poble.

La ruta, que es pot fer a peu, té una dificultat baixa. Té una durada de poc més d’una hora i mitja. Passa per cases, com Cal Groc on va viure Perucho, espais, i carrers vinculats a l’obra escrita de Joan Perucho. Surt de l’escola que porta el nom de l’escriptor i va passant per la Plaça Major, la Canal, el camí del Cementiri, els carrers de Bonastre i Major i acaba a la Plaça Major.

La ruta, sorgida fa uns anys d’una iniciativa de Neus Oliveras i Montserrat Ribas, ha estat recuperada per l’àrea de cultura de l’Ajuntament. Té nou punts d’informació amb diferents faristols i plaques de codis QR on es poden descarregar i llegir fragments d’escrits de Perucho sobre la seva vinculació amb el poble. La ruta es pot fer de manera autònoma, qualsevol dia de l’any.

La ruta també es pot trobar al web del mapa literari català i al web de festacatalunya.cat.

22è CONCURS LITERARI

L’escriptor, resident a Arbúcies, Oscar Sánchez amb l’obra «El abismo del tiempo» ha estat el guanyador de la categoria d’adult del 22è Concurs Literari «Joan Perucho». El lliurament de premis es va fer la vigília de Sant Jordi. En categoria infantil, el primer premi ha estat per James Rutland Palama i el seogn per Aina Farré Güell, i en categoria aleví el primer premi per Lucía López Gutiérrez i el segon per Anna Casellas Puig.