Adequació ambiental de les rotondes de la C-51

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat les obres d'adequació ambiental del tram de la C-51 que passa pels termes de Rodonyà, la Bisbal del Penedès i Albinyana.

 

Les obres començaran a la tardor i tenen un termini previst de quatre mesos.

 

Els treballs a realitzar són la restauració ambiental de talussos i tasques de revegetació, l'adaptació de les obres de drenatge i de passos inferiors per facilitar el pas de fauna i l'adequació específica i de senyalització d'un camí ramader a la carrerada de l'Albornar a l'alçada del punt quilomètric 16 de la C-51. Aquestes mesures donen compliment a la Declaració d'Impacte Ambiental.

 

Al nostre municipi, les obres previstes consistiren en l'adequació ambiental i paisatgística de les dues rotondes que es van construir en les obres de condicionament de la carretera i en la correcció de l'impacte acústic en les zones urbanitzades.

 

A les rotondes es planteja l’ús de planta mitjana i gran degut a la funcionalitat estètica afegida que s’exigeix a aquest tipus d’espais, sobretot estant en un entorn força urbanitzat,especialment la rotonda d'entrada a les Peces.

 

Les espècies arbòries triades corresponen a les més habituals en l’entorn de la carretera per tal de facilitar l’adaptació i minimitzar el manteniment.

 

També, per minimitzar el manteniment, es combina la plantació amb zones sense implantació vegetal però amb materials estètics i de força perdurabilitat: escorça de pi triturada, rebuig de bòbila matxucat. En ambdues rotondes es preveu la construcció d’un mur de pedra seca collada.