Albinyana torna a recordar a les víctimes de la guerra

El cementiri vell d'Albinyana va acollir el passat diumenge, Diada Nacional de Catalunya, la tradicional ofrena floral al monòlit que hi ha davant la fossa comuna que recorda totes les víctimes de la guerra civil. Hi van participar les entitats i associacions locals, partits polítics i institucions amb motiu de l'Onze de Setembre.

 

 

La glossa institucional que va fer l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, va fer un repàs de la situació que viu el país: "Rebem massa menyspreus i constatemincerteses preocupants. A un ofec econòmic premeditat que provoca dolors i tensions a moltes famílies s'hi afegeix la manca d'inversions en infraestructures, retards ferroviaris constants que no ens mereixem, l'absurda situació de cases sense persones i persones sense casa, la persecució per voler viure plenament en català a l'escola... Sabem que cada llengua atresora la seva manera única de concebre la realitat. Si no dobleguem l'esquena, no ens podran pujar al damunt".

 

Nin va fer una crida també a la dignitat: " Davant d'aquestaactituddescarada, molts cops dissenyada des d'un govern d'Espanya insensible a la realitat que vivim a Catalunya reclamem dignitat., La Diada és també una crida a la democràcia, a defensar les idees, sense recórrer a la violència ni a l'exclusió, a construir el futur a partir del que vulgui la majoria del poble".

 

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià, també va participar a l'ofrena. Un any més l'acompanyament musical va anar a càrrec de Josep Maria Guitart., que va interpretar "El cant dels ocells" en el moment de l'ofrena. En acabar es van cantar l'himne de Catalunya, "els Segadors".


La nit de dissabte, es va fer la festa popular prèvia a la Diada que va aplegar centenars de persones a la pista de l'escola Joan Perucho. EL programa d'actes va consistir amb una botifarrada que va anar seguida d'un ball a càrrec de l'orquestra "Montecarlo".