El Ple d'Albinyana dóna suport a la reforma horària i a la Marató de TV3

El ple municipal de l’ajuntament d’Albinyana va aprovar aquest dilluns al vespre per unanimitat una proposta de resolució donant suport a les mesures que facin possible la transició cap a la reforma horària formulada en un moment concret en el temps.

 

A gairebé tota Europa, l'horari laboral és de 8-9h a 17-18h, parant un màxim d'una hora per dinar a meitat de la jornada. A Catalunya, com també a l'Estat espanyol,  però, és habitual que la població treballadora s’aturi dues hores per dinar a l’àmbit escolar poden ser tres-, i que la jornada laboral s’allargui fins a les 19h o les 20h del vespre, o més enllà. Aquesta jornada poc compactada provoca sopar a partir de les 21h en el millor dels casos, dificulta el temps de cura d’infants i gent gran, afebleix la participació cívica i comunitària, impossibilita el consum i gaudi de la cultura i per descomptat baixa l’eficiència de les organitzacions. El prime time televisiu s’acomoda a horaris que fan reduir les hores de son. En definitiva se solapa el temps personal i el temps de descans. A més, aquesta organització del temps de vida quotidiana no té l’origen en el clima, un mite que es desmunta tot sol comprovant que a Portugal, Marroc, Itàlia o Grècia es sopa a les 19-20h del vespre.

 

Actualment el Parlament de Catalunya treballa en la redacció d’una Llei per a la Reforma Horària, amb la participació de tots els grups polítics, que treballa per establir un horari racional generalitzat, que trenqui amb la rèmora que representa la desorganització horària que data dels vells horaris de fàbrica i que no té en compte la complexitat del moment present.

 

El Ple va aprovar continuar oferint el suport de l’Ajuntament d’Albinyana en l’organització i sessió d’espais per als actes de “La Marató de TV3”, així com en la promoció de les campanyes de sensibilització que es fan en relació a la temàtica de les malalties que cada any tracta “la Marató”. Enguany commemora el seu 25è aniversari . “La Marató de TV3” és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 l’any 1992, que ha recaptat més de 150 milions, ha fet importants avenços en la recerca biomèdica amb 723 projectes d’investigació sobre 14 grups de malalties diferents. Aquesta tasca és la que des del ple albinyanenc s’ha volgut reconèixer.

 

A la sessió plenària també es va aprovar el compte general de la Corporació de l’any 2015 i l’adhesió de l’ajuntament al conveni de col·laboració per a l’assistència tècnica en l’àmbit urbanístic entre el Consell Comarcal del Baix Penedès i diversos ajuntaments de la comarca .