A Albinyana es demostra la solidaritat en la lluita contra el càncer

 

Dissabte passat al migdia, més de 200 persones van participar en el dinar de caire comarcal a benefici de la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre.

 

Sota l'organització de la delegació local, que presideix Ana Maria Martínez, al dinar va comptar amb la presència de Joan Borràs, president de la Lliga, David Ortega director de la Lliga i diferents alcaldes i regidors de municipis del Baix Penedès.

 

La Lliga realitza activitats d'informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències, impressió i distribució d'opuscles i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, el seu tractament, etc.


Els parlaments abans del dinar els va encetar la delegada d'Albinyana, Ana Martinez, que va agrair l'esforç de totes les persones que la van ajudar en fer que la trobada fos un èxit.

 

 

 

.

 

En el parlament de Joan Borràs es va anunciar que el proper mes de març arribarà a la comarca del Baix Penedès el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte. Aquest programa convida a totes les persones entre 50 i 69 anys a participar-hi cada dos anys.

 

S'estima que aquest any 2016 es diagnosticaran un total de 710 càncers colorectals en el conjunt de la demarcació de Tarragona, 497 de còlon i 213 de recte. Del total de 710, 416 es presentaran en homes i 294 en dones.

 

 

 

 

 

 

 

En els homes, la incidència del càncer de còlon va augmentar un 4,4% anual fins a l'any 2003 i des de llavors està estabilitzada. La del càncer de recte està estabilitzada des de l'any 2008. En les dones la incidència del càncer de còlon, si bé és inferior a la dels homes, encara està augmentant aproximadament un 2% cada any. La del càncer de recte també està estabilitzada.

 

Per la seva banda, l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, va agrair la feina feta a nivell local per la delegada en la preparació del dinar solidari, i també la solidaritat demostrada amb l'entitat mitjançant la presència de les persones que van assistir al dinar i també dels comerços i empreses que van fer lliurament de regals per l'habitual rifa solidària. "Demostreu un compromís permanent amb la solidaritar ja que moltes persones que sou avui a Albinyana ho aneu fent des de molts anys".

 

El proper dinar solidari es farà el proper any al municipi de Bellveí, localitat que va viure el relleu de delegada local en el mateix dinar albinyanenc. Ingrid Salas ha agafat el relleu de la senyora Roser Mañé.

 

El dinar es va acabar amb un sorteig que, com és tradició, va ser conduït per la periodista Lourdes Meroño.