Albinyana a vol d’ocell fa 70 anys

Un mapa interactiu mostra com ha canviat el municipi d'Albinyana en els darrers 70 anys. Aquesta eina permet veure l'evolució urbanística de les diferents poblacions de Catalunya a vista d'ocell. En un mapa interactiu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya —ICGC- es veu l'evolució urbanística a vista d'ocell a través d'una eina web. És possible comparar la situació actual amb la de l'any 1945 o es pot configurar per veure les imatges de 1956.

 

El mapa disposa d'un cercador que permet desplaçar-se automàticament fins a una població concreta. Unes fletxes de color taronja a la dreta de la pantalla ens permeten capgirar la imatge antiga i l'actual. Les imatges antigues van ser captades per la força aèria dels Estats Units els anys 1945 i 1956 i les ha cedit a l'ICGC el Ministeri de Defensa del Govern espanyol.

 

En el nostre cas, es pot veure com era el municipi abans de construir a les zones urbanes de la Papiola, el Molí del Blanquillo o Bonaterra o les ampliacions fetes als nuclis d'Albinyana i les Peces.

 

http://betaserver.icgc.cat/visor/catalunya_ull_del_temps.html#13/41.2406/1.4531