Albinyana commemora 25 anys de l'Àngel del campanar

Albinyana viurà el darrer cap de setmana d'abril la festa de commemoració dels 25 anys de la col·locació del nou Àngel al campanar de l'església local.

 

Els actes es concentraran majoritàriament el diumenge 30 d'abril quan hi haurà al matí la inauguració d'una exposició sobre el procés de renovació de la figura fa 25 anys. Al migdia es farà un dinar de celebració on hi han confirmat l'assistència l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol els antics rectors del municipi i els preveres de l'arxiprestat. (Per apuntar-se es pot trucar al 639 832 260 o al 977 687 598) En acabar el dinar es projectarà un vídeo documental sobre la baixada del vell àngel i la col·locació del nou al campanar. A 2/4 de 7 de la tarda hi ha prevista una Eucaristia, presidida pel senyor arquebisbe. Dilluns, 1 de maig, es podrà visitar l'exposició i es tornarà a projectar el documental.

 

Els actes, que tenen el patrocini de l'Ajuntament d'Albinyana i la Diputació de Tarragona, estan organitzats per la mateixa Comissió que va preparar les activitats que fa vint-i-cinc anys van servir per recollir diners a fi de renovar la figura. Una de les iniciatives van ser les representacions de "Pàgines de Passió" que, des de 1990, s'han convertit en un signe d'identitat del poble.

 

HISTÒRIA DE L'ÀNGEL

 

El campanar de l'església albinyanenca té un àngel des de 1866, quan es van acabar les obres d'engrandiment i transformació del temple parroquial. Per acabar els treballs, es va coronar el campanar amb un cupulí i la figura d'un àngel.

 

Aquell primer àngel va aguantar fins a l'any 1989, quan el pas del temps va deteriorar-lo fins a caure-li el peu que té aixecat. El 19 d'abril de 1990 es baixà la vella figura a fi de fer-ne un motlle i reproduir-la. L'impulsor de la renovació va ser mossèn Jordi Figueras, rector d'Albinyana en aquell temps.

 

El nou àngel el realitzà l'escultor reusenc, Ramon Ferran, i es va fondre a la Foneria Ginfer de la mateixa capital del Baix Camp.

 

L'àngel actual és de bronze, pesa 140 quilos i fa 1,90 metres d'alçada. Es va enlairar al campanar, amb una grua, el 16 d'abril de 1992, el Dijous Sant. Ara ha fet just 25 anys.