Oriol Solà guanya la 18ena edició del Concurs Literari Joan Perucho

L’escriptor anoienc Oriol Solà i Prat ha estat premiat en la 18a edició del Concurs Literari “Joan Perucho", que organitza anualment l’Ajuntament d’Albinyana, en motiu de la festa de Sant Jordi . En aquesta ocasió, Solà ha guanyat el primer premi de la categoria d’adults en la modalitat de prosa amb el treball titulat “Cames de vidre, cor de ferro”. La dotació del premi és de 200 euros.

 

En categoria juvenil, el primer premi ha estat per l'obra “El Taronger de les taronges d'or” que ha escrit Dani Aragües Ruiz. En aquest cas el premi és de 100 euros.

En aquesta divuitena edició també s'han lliurat dos premis en categories infantils i alevins a fi de fomentar el gust per l'escriptura des de la mateixa escola. Els dos premiats en categoria infantil han estat Erik Andrew San Millan i Santiago Cuello Correa i en aleví Yousra Hrich i Kilian Mimbrero.  Els premis per aquestes categories son vals de compra per a llibres. Els guanyadors són alumnes del centre que porta el nom de l'insigne escriptor.

El lliurament de premis es va fer la tarda del passat divendres a la mateixa escola Joan Perucho amb la presència de l’alcalde albinyanenc, Quim Nin i la directora del centre escolar, Marta Grífols. Prèviament al lliurament es va fer un espectacle de titelles sobre «La llegenda de Sant Jordi» a càrrec de la companyia 3/4 de 15. Entre els membres del jurat, des de la primera edició, hi ha Sofia Perucho, filla de l’escriptor.

Aquest concurs vol recordar la figura de Joan Perucho. Nascut a Barcelona l’any 1920 va morir el 28 d’octubre de 2003. Era un escriptor polifacètic que va conrear tant la poesia, la novel·la, els articles a premsa com la crítica d’art. Perucho va comprar una casa del carrer Major d’Albinyana a principis dels anys seixanta del segle passat on passava les vacances i molts caps de setmana i va fer que el poble aparegués en molts articles i en diverses obres com el llibre de poemes «Quadern d’Albinyana».

El concurs l’organitza la regidoria de cultura de l’Ajuntament d’Albinyana i té el suport de la Diputació de Tarragona, l’escola Joan Perucho i l’AMPA del centre.