Albinyana renova l'estimació pel seu Àngel

 

Albinyana va viure una lluïda festa el passat diumenge per commemorar els 25 anys de la col·locació d'un nou àngel al campanar de l'església local.

 

Les activitats es van fer al llarg de tot el dia, amb molt d'èxit de públic. Una exposició, preparada per Xavier i Mireia Mercadé, sobre els àngels que hi ha arreu del Penedès i el procés viscut al poble d'Albinyana fa un quart de segle per renovar el vell àngel local va obrir la jornada. A l'acte inaugural hi va participar l'historiador vendrellenc, Salvador Arroyo que va recordar a l'escriptor i historiador especialista en temes penedesencs, Manuel Bofarull, ja que va ser precisament Bofarull la primera persona que va fer recerca sobre la història de l'església local i de tots els seus elements.

 

Al migdia, es va fer el dinar commemoratiu de celebració que va presidir l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. En acabar el dinar, es va projectar un documental sobre el procés de baixada del vell àngel, que va romandre al campanar des de 1866, i sobre el procés d'enlairament del nou, el dia 16 d'abril de 1992.

 

Els parlaments van anar a càrrec de Xavier Mercadé que va explicar la simbologia dels àngels custodis envers les poblacions. Van adreçar la paraula també alguns dels mossens que han passat pel poble des de 1992, mossén Jordi Figueras- l'impulsor de la iniciativa del canvi, Xavier Reñé i l'actual, Josep Maria Serra. També van intervenir l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, que va agrair la col·laboració d'entitats i particulars en la preparació dels actes en considerar que la suma d'energies era la millor manera de fer poble.

 

 

Va cloure el dinar, l'arquebisbe Jaume Pujol, fent una crida a mantenir les tradicions i les festes i a no oblidar les arrels cristianes de la nostra societat.

La jornada festiva es va acabar amb una eucaristia d'acció de gràcies presidida pel mateix arquebisbe i els preveres de l'arxiprestat. La Comissió que va preparar aquest 25è aniversari la van formar les mateixes persones que fa un quart de segle ja es van encarregar de totes les activitats per recaptar fons per la renovació de la figura més enlairada del municipi.

Dinar a la Societat Recreativa Unió Albinyanenca