Campanya informativa de control del mosquit tigre

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Albinyana, en la seva tasca preventiva de conscienciació ciutadana per a impedir la formació de llocs de cria de mosquit tigre, ha fet una campanya informativa arreu del municipi, sota el títol "Al mosquit tigre, ni aigua".

 

El mosquit tigre (Aedes albopictus) cerca llocs amb aigua acumulada on posar els seus ous, dels quals eixiran les larves per a completar el seu cicle.

 

Inicialment, s'ha fet arribar a totes les llars un full informatiu sobre l'expansió del mosquit i recomanacions sobre com evitar la seva proliferació. També es donen en el mateix full diferents consells per a la prevenció i cura de les picades.

 

També s'han deixat instruccions d'us a les portes dels cementiris municipals. Els cementeris són llocs amb jardineres, gerros, o tests amb plats que constitueixen llocs de cria ideals per a aquesta espècie.

 

La voluntat de la campanya és la col·laboració de la ciutadania en el control de l'expansió, ja que la majoria de focus de cria d'aquesta espècie es concentra en propietats privades.