Enriqueta Juncosa, "Albinyanenca de l'any"

Enriqueta Juncosa Arans, va ser nomenada dissabte passat com a "Albinyanenca de l'Any" dins la 1a Nit de Premis que es va fer al municipi. Aquest reconeixement va ser proposat pel conjunt d'entitats del municipi, a partir d'una convocatòria sorgida des de l'àrea de participació de l'Ajuntament. L'Enriqueta, com tothom la coneix popularment al municipi, és un exemple de persona compromesa amb els temes socials al poble. La seva vinculació a Càritas o a la gestió del Banc d'Aliments local, a la parròquia de Sant Bartomeu o a la Societat de Gent Gran Les Peces-Albinyana són exemples del seu compromís perenne amb les iniciatives sorgides al municipi. La premiada, visiblement emocionada, va dir que "tot el que he fet al llarg dels anys ho he anat fent a poc a poc, quasi sense assabentar-me. Moltes gràcies a tothom".


Durant la nit també es va conèixer el premi a l'entitat de l'any, que en aquesta primera edició va ser per a l'Agrupació Recreativa Les Peces. Va recollir el guardó el president de l'Associació, Julià Domínguez, que va agrair el premi explicant que aviat "l'entitat engegarà les obres per disposar d'una nova seu social gràcies a l'esforç dels socis i la col·laboració de molta gent que farà possible el nou local."


A proposta del col·lectiu d'entitats, també es va fer un premi especial per a Maria Andreu Galofré, veïna de les Peces, que als seus 90 anys és un exemple de participació en la vida associativa i cultural del poble.
El lliurament es va fer dins el sopar solidari que s'organitza cada any per col·laborar amb la Marató de TV3. Enguany al sopar i al bingo solidari es van recollir 1010 euros, que aniran destinats a la investigació per fer front a les malalties infeccioses.


En el parlament de cloenda, l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, va destacar la col·laboració de totes les entitats que han participat en aquesta 1a Nit de Premis, que s'espera tindrà continuïtat en altres edicions. Nin va dir que "Un poble es construeix amb gent que sense fer soroll fa que tot rutlli, i amb entitats que demostren vitalitat i ganes de seguir apostant per fer comunitat".

Enriqueta Juncosa Arans, nascuda l'any 1931 a cal Pau Magí del poble d'Albinyana.

Vinculada al llarg dels anys en entitats del municipi i participant de les diferents activitats que es realitzen al municipi d'Albinyana.

Ha participat activament en el dia a dia de la Parròquia de Sant Bartomeu d'Albinyana des dels anys 80, en els actes festius, de celebració i en la recerca de fons per les diferents obres que si han hagut de fer, com ara bé són la representació de les Pàgines de Passió des dels seus inicis l'any 1989, la recuperació del Ball Parlat de Sant Bartomeu d'Albinyana, acte que es va portar a terme durant la celebració del Mil·lenari del poble, l'any 2010.

Als anys 90 va formar part de la comissió per canviar l'àngel del campanar degut al seu deteriorament i enguany va formar part de la comissió per a la celebració dels 25 anys de la pujada de l'àngel al campanar.

Voluntària del servei de Càrites Parroquial d'Albinyana realitzant tasques de recepció, preparació i distribució de menjar i utensilis bàsics per a les famílies més necessitades del municipi.

Una de les altres entitats on ha participat activament any enrere any és la Societat de Gent Gran de Les Peces - Albinyana, entitat amb gairebé 30 anys d'història, sent sòcia gairebé des del seu inici.

A més és sòcia de la Societat Recreativa Unió Albinyanenca i participa en les diferents activitats que si duen a terme.

Casada, mare, àvia i besàvia. Dona de casa i pagesa.