Albinyana aprova el pressupost municipal del 2018

El ple de l'Ajuntament d'Albinyana va aprovar ahir dijous el pressupost municipal del 2018. Un pressupost que puja a 2,4 milions d'euros. Les comptes del proper exercici, es van aprovar amb el vot a favor de l'equip de Govern i d'ERC i el vot contrari del grup socialista.

 

El pressupost d'ingressos aprovat manté la mateixa pressió fiscal que el darrer exercici, pel que no hi ha hagut cap mena d'increment en les taxes i impostos, i tampoc preveu la concertació de cap nova operació de préstec per poder fer front a les inversions previstes durant l'any.

 

Pel que fa a les despeses es manté la política d'estalvi i de reducció de despeses renegociant contractes amb empreses proveïdores de serveis o seguint les polítiques d'estalvi energètic. Per exemple, està previst entre les inversions aprovades que al llarg de l'any es renovi l'enllumenat de la Papiola amb làmpades LED.

 

El pressupost del 2018 continuarà el caire social dels darrers anys que es tradueix amb convenis d'inserció social, ajudes a Creu Roja o Càritas, ajuts puntuals a situacions de necessitat, o amb bonificació del transport públic a les persones jubilades.

 

El pressupost també recull convenis de col·laboració amb les dues entitats culturals més antigues del municipi, la Societat Recreativa d'Albinyana i l'Agrupació Recreativa Les Peces, per ajudar a les obres de les seves seus socials.

 

Pel que fa a les inversions del 2018, la prioritat és seguir renovant nous trams de la xarxa d'aigua de Bonaterra II, la millora de l'asfalt del camí interior que uneix les Peces i Albinyana, la construcció d'un escenari i magatzem amb lavabos a la Papiola, un parc de salut a les Peces i la millora de l'accés al Molí del Blanquillo.

 

El pressupost municipal compleix els objectius que marca l'Estat pel que fa a la regla de despesa, la capacitat d'endeutament i la ràtio de deute viu que es preveu pel 2018 és del 43,74%.

 

El ple municipal també va aprovar la redistribució de romanents de l'any 2016, amb inversions que es faran efectives durant el 2018 com són la millora dels cementiris municipals, l'adequació d'un espai amb parada de bus al carrer Afores d'Albinyana o millora en la xarxa d'aigües.

 

En la mateixa sessió va prendre possessió de l'acta de regidora la senyora Anna Isabel Reves Gestí com a nou representant d'ERC al consistori.