Instal·lació d'un caixer a Albinyana

Acord entre la Diputació de Tarragona- BASE, l’Ajuntament d’Albinyana i CaixaBank per poder disposar d’un caixer al municipi per tal que els veïns puguin realitzar els seus tràmits tributaris amb BASE, l’organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar.

 

Ahir es va signar a l’ acord entre la Diputació de Tarragona – BASE, CaixaBank i els 12 municipis que permetrà instal·lar caixers automàtics d’última generació a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Garcia, Godall, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. Es tracta de municipis que en l’actualitat no disposen de cap dispositiu d’aquest tipus.

 

En concret, l’acord consisteix en la instal·lació de dispositius d’última generació “Punt Groc” a espais municipals o a d’altres indrets d’ús públic. A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics podran fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners o realitzar transferències, entre molts d’altres.

 

El conveni, que van signar el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el president de BASE, Joan Piñol; i els alcaldes i representants dels 12 municipis preveu que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer. De la seva part, CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius, els municipis facilitaran l’espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d’aquest sistema.

 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que l'acord esdevé una aliança estratègica emmarcada en el servei públic, que posa a l'abast dels municipis més petits els serveis de BASE, així com "la correcta prestació i el gaudi de serveis, sigui on sigui on es resideixi". En aquest sentit, ha indicat que "arribar als més petits fa excel·lent el servei públic". Es tracta, ha afegit, d'un exemple únic al país, que, està obert a noves incorporacions de municipis en el futur. "Avancem cap a una inequívoca i necessària direcció", ha conclòs el president de la Diputació.

 

El president de BASE, Joan Piñol ha indicat que "ens trobem en un moment transcendent, en el marc del nostre objectiu d'acostar al màxim els nostres serveis a la ciutadania, en especial als ajuntaments més petits". Piñol ha destacat que, amb aquest acord, no només es beneficien del servei els municipis signants, sinó també els habitants d'altres municipis de la rodalia.

 

De la seva part, Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha explicat que “afavorir la inclusió financera és una de les prioritats estratègiques de l’entitat, a més d’un pilar de l’estratègia de responsabilitat corporativa”. “Aquest compromís de CaixaBank es materialitza amb la signatura d’aquest acord que farà possible que 12 municipis disposin, per primera vegada, de serveis financers”.

 

Masana ha posat en valor “l’esforç de l’entitat per a què el major nombre possible de persones tingui accés a serveis bancaris. Actualment, CaixaBank compta amb una presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 93% dels municipis de més de 5.000 habitants”. Així mateix, el director territorial de CaixaBank a Catalunya ha destacat que “gràcies a CaixaBank un 90% dels ciutadans de l’Estat compten amb una oficina al seu municipi i que hi ha 171 poblacions a Espanya on CaixaBank és l’única entitat amb oficina”.

 

Com a portaveu dels municipis signants, l'alcalde d'Albinyana, Quim Nin, ha ressaltat el caire útil d'aquest acord, així com la sensibilitat de la Diputació de Tarragona per arribar arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, ha agraït a aquesta institució i a CaixaBank l'esforç que ha realitzat en pro del territori i de les seves persones, en una aliança estratègica entre els àmbits públic i privat.

 

L’acord s’integra en el conveni vigent entre l’Organisme Autònom BASE-Gestió d’Ingressos de la Diputació de Tarragona i CaixaBank signat l’any 2012 pel qual CaixaBank esdevé entitat col·laboradora d’aquest organisme encarregat de la recaptació d’impostos de la corporació provincial. CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels caixers.

 

Caixers automàtics de darrera tecnologia, Punt Groc.

 

CaixaBank disposa de la xarxa de terminals d'autoservei més extensa del sistema financer espanyol, i la segona d'Europa, amb 9.461 caixers. La xarxa de caixers és fonamental dins de l'estratègia de CaixaBank d'apostar per la tecnologia per millorar el servei al client. D’aquesta manera, l’entitat ha creat el primer model de caixer del món dissenyat pels i per als usuaris de caixers automàtics. Els terminals Punt Groc estan dotats d’innovacions pioneres, com un disseny amb doble pantalla, tecnologia contactless per operar sense haver d'inserir físicament la targeta o unitat de reconeixement de bitllets d'última generació que fa possible la liquidació automàtica de l'import en compte i l'ingrés directe de xecs.