Albinyana incorpora 2 informadors ambientals dins el Programa Treball i Formació PANP - RMI 2017/18

Des d'aquest mes de febrer, al municipi d'Albinyana hi ha 2 persones treballant com informadors ambientals gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Penedès per a tirar endavant el Programa Treball i Formació RMI 2017/18.

 

Les dues persones contractades participen del Programa Treball i Formació adreçat a persones en situació d'atur beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció i a persones en atur no perceptores de prestacions i/o subsidi per desocupació (TSF/2162/2017).


Aquesta subvenció ha permès al Consell Comarcal del Baix Penedès realitzar 32 contractacions en total. D'aquestes contractacions s'ha establert a cada municipi un nombre de contractes segons el número de persones aturades que hi ha. Per aquesta raó, s'han assignat al municipi d'Albinyana 2 contractacions i d'acord amb el que estableix la normativa TSF/2162/2016 del 3 de novembre, els requisits de les persones contractades són:


- 1 contractació com a informador ambiental a jornada completa amb una durada de 12 mesos.
- 1 contractació com a informador ambiental a jornada completa amb una durada de 6 mesos.

 

-La selecció de tots els candidats s'ha realitzat d'acord amb els criteris establerts a la normativa i ha estat feta pel Consell Comarcal amb el llistat de persones complidores dels requisits que ha facilitat l'Oficina de Treball del Vendrell.


Els 2 informadors ambientals desenvoluparan les seves tasques als diferents nuclis del municipi. Els seus principals objectius de les diferents campanyes que duran a terme, són: impulsar la millora de la recollida selectiva al municipi, fomentar l'ús de la deixalleria mòbil i de contenidors per residus especials; promoure l'ús del sistema de recollida de poda; i disminuir l'abandonament de residus fora de contenidors, entre d'altres.


En els propers dies es rebrà als habitatges un full informatiu de les tasques que desenvoluparan els dos informadors dins aquest programa d'ocupació.