Acords del Ple Municipal

Albinyana a favor de la millora del sistema públic de pensions


L'ajuntament d'Albinyana ha aprovat, en el seu darrer plenari, una proposta on es demana que es mantingui el poder adquisitiu de les pensions, reemplaçant la fórmula actual de revalorització, que es limita a garantir un clarament insuficient increment del 0,25% anual. En qualsevol cas, es demana, que es garanteixin pensions suficients, a partir del respecte als drets construïts al llarg de la vida laboral.


La proposta d'acord presentada per l'Alcalde, va rebre el suport de tots els grups municipals. L'acord també explicita el suport a les convocatòries promogudes pels sindicats UGT i CCOO en la defensa del sistema públic de pensions. També es demana que els grups parlamentaris, el govern de l'Estat i els interlocutors socials recuperin el diàleg social en el marc configurat al Pacte de Toledo.


Unanimitat en la defensa de l'escola catalana i al model d'immersió lingüística


Tots els grups municipals del Ple de l'ajuntament d'Albinyana també han recolzat una moció en defensa de l'escola catalana i del model de normalització lingüística. El plenari avala que el model ha estat d'èxit, producte del compromís de les famílies, del treball dels professionals de l'ensenyament i també del suport de les administracions.


Al llarg de més de 30 anys, el model d'immersió lingüística ha contribuït a millorar l'ús social de la llengua catalana, garantint i promovent la igualtat d'oportunitats en una societat cohesionada.
L'acord municipal deixa clar que es reitera el compromís d'evitar un model educatiu que separi els infants i joves per la seva llengua d'origen.


Altres acords


El ple també va aprovar bonificar el 95% de l'impost de construccions a l'Agrupació Recreativa les Peces per les obres de construcció del nou local, una modificació puntual del POUM, i va aprovar que les festes locals del proper any 2019 serien el dia 16 de juliol i 23 d'agost.