Un nou Sant Jordi literari a Albinyana

L'escola Joan Perucho va acollir el mateix dilluns, diada de Sant Jordi, a la tarda l'acte de lliurament dels premis de la dinovena edició del concurs literari que porta el nom de l'insigne escriptor que dóna nom a l'escola del municipi.

 

El jove historiador de les Peces, Marc Casellas ha estat el guanyador de la present edició del concurs, organitzat per l'Ajuntament d'Albinyana amb motiu de la festa de Sant Jordi. Aquest premi, en la seva categoria d'adult està dotat amb dos-cents euros. El treball guanyador fa un recorregut per diferents indrets del municipi, evocant temps antics amb una mirada actual.

 

En la categoria juvenil, el primer premi, dotat amb cent euros, ha estat per Aina Casal Pelegrí, una jove barcelonina que ja ha recollit premis a diversos concursos literaris com els que organitza els ajuntaments de Begur o de la localitat sevillana de Ginés.

 

En aquesta dinovena edició també s'han lliurat premis a categories infantils i alevins per tal de fomentar l'escriptura. Tots els guanyadors en aquestes categories són alumnes de la pròpia escola Joan Perucho. El primer premi en categoria infantil han estat per Laia Lucía Flores Fernández i el segon per Mónica Casellas Mestre. Pel que fa a la categoria aleví, Natàlia Pinadero, Roger Casellas i Òscar López han fet el treball guanyador mentre que l'equip format per Adrià Blasco, Adrián Carballo i Maxime Fernández han obtingut el segon premi.

 

Al concurs enguany hi ha participat prop d'una setantena d'obres, en les diferents modalitats.

 

El lliurament dels premis es va fer a la tarda del mateix dia de Sant Jordi a la mateixa escola Joan Perucho. En l'acte hi van participar Quim Nin, l'alcalde d'Albinyana, Rosa Ribas, regidora d'ensenyament i Marta Grífols, la directora del centre. Abans del lliurament es va fer una representació teatralitzada del conte popular "La cuca de llum" a càrrec dels alumnes d'educació infantil de 5 anys del propi centre, dirigits per Sònia Fernández i Marta Grífols. Aquesta obra s'havia estrenat uns dies abans al Teatre Àngel Guimerà, dins el 40è Festival de Teatre infantil i juvenil del Baix Penedès.