Albinyana va acollir la presentació del llibre "Vida i obra dels germans Ramon i Vidales, una família d’impressors del Vendrell"

 

El 15 de juliol va tenir lloc la presentació del llibre titulat Vida i obra dels germans Ramon i Vidales, una família d’impressors del Vendrell, obra de Manuel Bofarull, Nativitat Castejón, Pere Ferrando i Joan Solé. L'edició ha anat a cura del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Penedès, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell, Aigües de Tomoví, l'Ajuntament d'Albinyana, la Diputació de Tarragona i la Impremta Ramon del Vendrell.  L’acte va comptar amb la presència de Quim Nin, alcalde d’Albinyana, els autors i Marc Guzmán Bofarull, net de Manuel Bofarull. Tots els presents van recordar l’estima de Bofarull a Albinyana on passava els estius i dedicava molt temps a escriure els seus treballs.  
   

 

Aquest llibre es basa en l’estudi de la documentació conservada dels escriptors i editors vendrellencs Jaume Ramon i Vidales (1846-1900) i Ramon Ramon i Vidales (1857-1916) que és dipositada a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès arran de la cessió que va fer la família Ramon. Tanmateix, aquesta obra recupera un treball pòstum realitzat per l’historiador penedesenc Manuel Bofarull Terrades (1923-2009), el fons documental del qual es conserva també a l’Arxiu Comarcal des de 2016.

 

 

 

L'objectiu del llibre és donar a conèixer i reivindicar l’obra dels germans Ramon i Vidales i estudiar els orígens de la impremta i l'aparició de la premsa a la vila del Vendrell que es remunta el 1859 fins a l'arribada de la Impremta Ramon que ha desenvolupat la seva activitat fins a l’actualitat i que commemora els seus 125 anys d'activitat. L'obra és il·lustrada amb nombroses fotografies que reprodueixen documents de l'obra dels autors i imatges antigues del Vendrell.