L'ADF i José Fuentes, Albinyanencs de l'Any 2018

Dissabte al vespre es van lliurar els premis a l’Albinyanenc de l’Any 2018 en la categoria d’entitat i en la de persona individual. En l’apartat d’entitat es va reconèixer a la secció local de l’ADF Clot de Bou i en la de persona individual a José Fuentes Villar, conegut popularment com el José de la Brigada.

 

El sistema d'elecció per la present edició ha estat el mateix que l'any passat. Es van convocar a finals de novembre a les diferents entitats del municipi per tal que fessin una proposta en les dues categories i les mateixes entitats, d'entre les propostes inicials que havien fet arribar van escollir democràticament a l'entitat i a la persona a distingir.

 

Les entitats participants en l'elecció han estat: l'Agrupació Recreativa Les Peces, el Club Poliesportiu Les Peces, la Societat de Caçadors, l'Agrupació de Defensa Forestal, Càritas, l'AMPA de l'escola Joan Perucho, Carnaval d'Albinyana, Associació dels Tres Tombs, l'Associació de Veïns de la Papiola, la Societat Recreativa d'Albinyana i Nyctalus Albinyanensis.

Albinyanenc de l’Any 2018, José Fuentes Villar

 

Els motius que avalen l'elecció com a entitat de l'any 2018 de la secció local de l'ADF "Clot de Bou", que presideix Lluís Nin, van ser la seva feina de protecció del medi ambient, de vigilància forestal continuada durant tot l'estiu, per la seva feina en les tasques d'extinció d'incendis, per la participació en activitats culturals del municipi com són -per citar alguns exemples- la presència en la festa de final de curs de l'escola o les activitats de la Fira d'Artesania o Festes Majors, per la vinculació amb altres entitats similars d'arreu del Penedès, per fomentar l'esperit del voluntariat i per la seva participació representant al municipi en activitats arreu de Catalunya. Van recollir el guardó els membres de la Junta local, Gabriel Casellas i Gerard Juncosa.

 

Entitat de l'any 2018, ADF "Clot de Bou"

 

En el cas de persona individual, l'elecció de José Fuentes, conegut a tot el municipi com el José de la Brigada, va venir avalada per la seva col·laboració desinteressada en multitud d'activitats fetes per les entitats al llarg de l'any al municipi, per la seva feina en impulsar activitats de caire social com són l'Associació de Veïns de la Papiola, o la destacada participació en la creació i empenta de les carrosses del Carnaval d'Albinyana que participen en rues arreu del Penedès, per la seva empenta en l'organització de la Festa Major de la Papiola, per la seva participació en les tasques de Protecció Civil local i en l'ADF, o per la seva feina de suport constant a les necessitats de les delegacions locals de Càritas i Banc d'Aliments, i,sobretot, per la seva manera de fer, responsabilitat, compromís i integració a la vida social del municipi.

 

 

 

Els guanyadors van rebre una original peça de ceràmica de l’artista Roser Oter. La Nit de Premis es va celebrar a la Societat Recreativa d’Albinyana, dins la nit solidària a favor de la Marató de TV3. Abans del lliurament es va donar la benvinguda amb una cantada de Nadales a càrrec de la Coral de Parròquia local, dirigida per Jordi Pascual. En l'edició de l'any passat, van ser escollits com entitat a l'Agrupació Recreativa de Les Peces i com a Albinyanenca de l'any a Enriqueta Juncosa.