Arriba la fibra òptica al municipi

El desplegament de la fibra òptica al municipi d'Albinyana arribarà en poques setmanes. Les obres que han de portar la fibra ja han començat, segons ha informat l'operadora Telefònica. Aquesta serà la primera que portarà la fibra al municipi albinyanenc. Es preveu que en aquesta primera fase del pla de desplegament, que va rebre els permisos de l'Ajuntament fa més de deu mesos, permeti que qualsevol llar de Bonaterra i la Papiola pugui connectar-se a la fibra abans de la propera Setmana Santa.


El desplegament de Fibra era una de les grans demandes de la ciutadania, sobretot com que la velocitat actual de les connexions a internet és molt escassa en diferents nuclis del municipi.


D'altra banda, es preveu que abans d'acabar l'any el desplegament d'una xarxa d'accés de nova generació mitjançant fibra òptica arribi als nuclis d'Albinyana i Les Peces.

Per Quim Nin " l'arribada de la fibra no és només un aspecte de connectivitat sinó que promou la igualtat d'oportunitats i garanteix el benestar futur al nostre municipi. Estar més i millor connectat permet més oportunitats laborals i per tant més progrés social. Estem en un món cada vegada més interconnectat i global i la fibra òptica en pobles com el nostre permet innovar, treballar i emprendre, sense necessitat d'haver d'anar a viure en grans ciutats".

 

   

L'arribada de fibra òptica s'emmarca en el Programa Nacional d'Extensió de la Banda Ampla de Nova Generació (PEBA-NGA) que gestiona el Ministerio de Economía i Empresa a través de la Secretaría de Estado para el Avance Digital i finançat pel Fons Europeu i de Desenvolupament Regional (FEDER).


L'objectiu del PEBA-NGA és accelerar l'extensió de la cobertura de les xarxes de banda ampla de molt alta velocitat (més de 100 Mbps), recolzant el seu desplegament a les zones sense cobertura actual ni prevista en els pròxims tres anys, esdevenint-se per tant aquest programa, un instrument clau per reduir la bretxa digital geogràfica i construir una societat més inclusiva.


Fa una setmana, l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, es va reunir amb el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, David Ferrer, per tractar del futur desplegament d'una xarxa de fibra òptica de titularitat pública als municipis del Baix Penedès que no en disposen actualment.