Majoria d'edat dels Tres Tombs de Les Peces

38 carros i carruatges i una quarantena de cavalls de sella participen en la 18a edició.

Les Peces va acollir el passat diumenge la divuitena edició de la festa dels Tres Tombs, que organitza la dinàmica Associació de Tres Tombs local.

La comitiva encapçalada per la Banda de Cornetes i Tambors "Verge de Misericòrdia" de Reus, el carro amb la imatge del patró, Sant Antoni, i el carro dels tortells, va tenir una participació superior a l'any passat, amb un total de trenta-vuit carros de pagès i carruatges de passeig i quaranta-un cavalls de sella que van passejar pels carrers de les Peces.

 

El recorregut pel cas antic del nucli va arribar fins a l'església del Sagrat Cor on mossèn Josep Maria Serra, va fer la tradicional benedicció dels animals. El lliurament de records -una original cabeçada- es va fer a l'Avinguda Sagrat Cor.

 

Els ponis van ser els grans protagonistes, encara que el cavall de Malet, de Sant Llorenç d'Hortons, d'unes mides gegantines també deixava bocabadat a més d'un. EL cavall pesa més de mil quatre-cents quilos. Un altre moment de la festa va ser el repartiment dels bròquils que portava el carro del Sr. Catà entre el públic assistent.

 

Els participants a la festa, a part de genets i carros locals, eren de diferents municipis de la comarca com la Bisbal del Penedès, Llorenç, Santa Oliva o Calafell, entre d'altres. També hi va haver participants de fora del Baix Penedès amb carros procedents de Valls, Vilanova i la Geltrú, Mont-roig del Camp, Sant Llorenç d'Hortons o Vilaverd.

Cal destacar el vestuari dels participants tant pel que fa a genets de cavall de sella com de les persones que conduïen els carros i carruatges que feien reviure tant l'ambient pagès d'antany com els passejos romàntics en carruatges d'època.

 

La festa, que va començar amb el tradicional esmorzar de traginer, té el suport de l'Ajuntament d'Albinyana i la Diputació de Tarragona. També s'ha comptat amb la col·laboració de membres de l'ADF "Clot de Bou", que han ajudat en les tasques de control i regulació del transit.

 

Aquesta festa va néixer impulsada per Manolo Cordero i ha tingut continuïtat amb l'entitat organitzadora actual sota la presidència del Joan Casellas. Aquest any ha arribat a la majoria d'edat.