El Monstruari Fantàstic de Joan Perucho inspiren els capgrossos d'Albinyana

Els coneguts llibres de l'escriptor Joan Perucho "Les històries naturals" i "Monstruari fantàstic" han servit de base per al taller de construcció dels nous capgrossos que s'ha fet a Albinyana les darreres setmanes.


L'activitat que s'ha desenvolupat a proposta de l'àrea de cultura municipal ha permès que els propis nens i nenes que hi han participat -amb l'ajuda de pares i mares- hagin fet tot el procés de construcció, des del dibuix imaginant com seria cada element festiu fins al modelatge i pintura dels mateixos. La direcció del taller ha anat a càrrec de l'artesà de la Serra d'Almos, Joan Miró.

 

Jezabel, el monstre que habita en els somnis, Zura, l'animal que habita a les ciutats inexistents, la Pesanta, un animal de pelatge fi que provoca somnis esgarrifosos o un Dip, són alguns dels noms dels nous capgrossos que formaran part del teixit festiu del poble. Els nous elements, entre els quals en destaca un amb la fesomia del propi escriptor, es podran veure en el lliurament de premis del concurs literari, dedicat a Perucho, que es fa en motiu de la Diada de Sant Jordi. L'acte es farà a l'escola local que porta el nom de l'insigne escriptor el proper 23 d'abril.

 

Els capgrossos fets en pasta de paper són molt lleugers per tal que els més petits els puguin portar sense dificultats. Es guardaran a la mateixa escola Joan Perucho i sortiran en festes escolars i, al llarg de l'estiu, en les diferents cercaviles de les festes majors del municipi.

 

Joan Perucho i Gutiérrez fou un novel·lista, poeta i crític d'art català, que va alternar la feina d'escriptor amb la seva professió de jutge. Les seves obres de ficció pertanyen al gènere fantàstic amb una gran dosi d'ironia. Perucho, del qual l'any vinent es celebrarà el centenari del seu naixement, va tenir durant molts anys una estreta relació amb Albinyana on hi tenia una casa al carrer Major del poble on passava els estius i molts caps de setmana.