Albinyana vol implantar un sistema de videovigilància per millorar la seguretat ciutadana

El ple de l'Ajuntament d'Albinyana ha aprovat avui dilluns demanar al Departament d'Interior establir un conveni per posar en marxa un sistema de càmeres de lectura de matrícules de vehicles en els accessos de diferents zones del municipi.

 

El sistema d’enregistrament òptic permet controlar un determinat perímetre. Les càmeres identifiquen les matrícules dels vehicles i el seu comportament als punts del control preventiu, durant les 24 hores cada dia de l’any i en qualsevol condició meteorològica.

 

La mesura té, a la vegada, un efecte dissuasiu i permet, en cas de robatoris, accelerar investigacions. Per exemple, és fàcil comparar les matrícules detectades amb llistes de vehicles inclosos en bases de dades policials.

 

Els sistemes de seguretat en via pública han de complir uns procediments legals, entre els quals els permisos de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC) i les normatives vigents en protecció de dades.

 

Aquestes tramitacions permeten garantir la protecció de la intimitat de les persones i s'han de realitzar dins el marc legal vigent.

 

Des de fa temps, una de les prioritats del govern municipal ha estat la seguretat ciutadana per tal d'evitar els robatoris a domicilis. D'aquí les constants reunions de coordinació amb els responsables de l'ABP - Àrea Bàsica Policial- del Baix Penedès, amb l'objectiu de treballar conjuntament en la millora de la seguretat. Amb les càmeres es reforçaria, encara més, la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra.

 

El Ple municipal també ha aprovat demanar la modificació del Codi Penal per augmentar les penes per als autors de robatori amb força, i que es tingui en compte per part de la Fiscalia General de Catalunya i el Tribunal Superior en els seus àmbits de decisió, la consideració de la reincidència d'algunes de les persones que cometen aquest tipus de delicte.