Lliurament de premis del 20è concurs literari Joan Perucho

Una cantata encetarà el centenari del naixement de Joan Perucho

 

Avui, Diada de Sant Jordi, en l'acte de lliurament de premis del 20è concurs literari dedicat a l'escriptor Joan Perucho i en la presentació dels nous capgrossos del municipi -creats a partir del monstruari fàntastic que va idear- , s'ha donat a conèixer que el proper mes de juny s'estrenarà una cantata a Albinyana que serà l'obertura de la programació que al llarg de l'any 2020 es desenvoluparà per commemorar el naixement de Joan Perucho.

 

Aquesta cantata porta per títol “Els somnis de Pamela” i està composta i ideada per Manel Sañudo, professor de música de l'escola d'Albinyana. És un recorregut musical cantat basat en alguns dels llibres de Perucho. S'estrenarà a final de curs i serà interpretada pels alumnes de l'escola albinyanenca. En l'acte d'avui s'ha lliurat per part de l'autor una còpia dels textos i partitures a Sofia Perucho, filla de l'insigne escriptor.

 
 IMG 20190423 WA0002

 

Joan Perucho va néixer el 1920. Poeta, novel·lista, crític d'art i articulista. Publicà poesia, prosa poètica, narració curta, novel·la, articles periodístics, crítica d'art, llibres de viatges i memòries. Va estiuejar i passar molts de caps de setmana a Cal Groc, una senyorial casa situada al carrer Major del poble. L'any 1995 es va decidir posar el nom de l'escriptor a l'escola del poble. Va morir el mes d'octubre del 2003.

 

María José Garrido, guanya el Concurs Literari

Avui també s'han conegut els guanyadors de la vintena edició del concurs literari Joan Perucho. En la categoria d'adults l'obra guanyadora ha estat presentada per Maria José Flores Garrido, veïna del propi municipi. En la categoria infantil les joves estudiants residients a la Papiola, Cèlia Sevil i Ingrid Alfaro han obtingut el primer i segon premi respectivament. El lliurament de premis l'ha presidit la directora de l'escola, Marta Grífols, l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, la regidora de Cultura, Rosa Ribas i la filla de l'escriptor, Sofia Perucho.

     

Previ al lliurament de premis, s'han presentat els capgrossos que han fet nens i nenes amb els seus pares en un taller dirigit per l'artesà de la Serra d'Almos, Joan Miró, durant els darrers mesos. Aquesta iniciativa de l'àrea de cultura municipal ha permès dotar d'una dotzena de capgrossos amb personatges imaginaris de la literatura de Perucho i un amb la fesomia del propi escriptor. Aquestos nous elements sortiran en cercavila pels carrers i places durant les properes festes majors i també romandran a disposició del centre escolar per les seves festes i activitats de lleure.