Néstor Sanchiz, guanyador del 21è Concurs de Pintura Ràpida

El veterà pintor de Sant Feliu de Guíxols, Néstor Sanchiz va guanyar el passat diumenge el XXIè concurs de pintura ràpida d'Albinyana.  

Aquesta és la segona vegada que Sanchiz guanya el concurs albinyanenc, ja que es va endur també el primer premi de la XV edició feta l'any 2013. L'obra premiada és una vista del poble des de la primera part de l'accés a la zona de La Canal.

Néstor Sanchiz té vuitanta-dos anys i guanya una mitjana a l'any de trenta premis en concursos de pintura arreu de l'estat espanyol. És també un artista polifacètic on a més de pintar i dibuixar excel·leix com artesà del suro i en la confecció de vaixells en miniatura dins d'ampolles.

 

 El segon premi del concurs va ser pel quadre pintar per Ernest Descals, un pintor de Manresa, força habitual en la convocatòria de la festa major d'Albinyana. Va pintar l'inici del carrer Major.

 El jurat del concurs el van formar representats de la Societat d'Albinyana, de l'Agrupació Recreativa les Peces, d' Aqualeón, el pintor local Baldiri Casellas i la regidora de cultura, Rosa Ribas.

 

El concurs ve acompanyat, des de la primera edició, d'una mostra infantil que pretén fomentar l'esperit artístic. Els premis de les pintures infantils van ser per Marc Riambau i Enric Nin d'Albinyana i les germanes Júlia i Vinyet Nin del Papiolet.

 

La pintura guanyadora junt amb la fotografia premiada en el concurs fotogràfic que es fa a la xarxa Instragram durant totes les festes majors del municipi, seran reproduïdes en el calendari de l'any 2020 que al voltant de les dates nadalenques es farà arribar a cada casa del municipi.

 

El concurs de pintura ràpida d'Albinyana està organitzat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Albinyana amb el suport de la Diputació de Tarragona i de Aqualeón.