Albinyana torna a recordar les víctimes de la guerra

Albinyana ha tornat a homenatjar, amb motiu de la Diada Nacional, les víctimes de la guerra civil amb una ofrena floral a la fossa comuna del cementiri vell del poble.


Sota la pluja i amb l'acompanyament musical de Josep Maria Guitart que ha interpretat amb la flauta travessera, "el Cant dels Ocells", les diferents entitats, associacions, clubs i partits polítics han fet les seves ofrenes. També hi ha participat la UGT, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Ajuntament d'Albinyana.

 


Com en altres edicions, ha estat un acte molt senzill però carregat d'emotivitat. La glossa de la Diada ha anat a càrrec de l'alcalde, Quim Nin, que en el seu discurs ha introduït constants referències a la llibertat. Intercalant cites de Salvat Papasseit, Virginia Woolf, Tagore, Josep Tarradellas o l'abat Escarré, l'alcalde albinyanenc ha recordat que no hi haurà normalitat a la Diada mentre hi hagi repressió, presó i exili que provoquen dolor en bona part de la societat catalana.


Ha demanat diàleg sincer entre totes les parts "El diàleg exigeix posar-se dins les sabates de l'altre, entendre les seves raons. És moment de tocar de peus a terra, aplicar el principi de la realitat més que del desig i persistir, parlar, raonar i pactar".

 


Nin ha exposat que l'homenatge a les víctimes de la guerra és un exemple de patriotisme ben entès, Per l'alcalde, la fossa comuna és, a escala local, "la nostra urna de l'honor".


L'alcalde ha posat èmfasi en la necessitat de lluitar contra la xenofòbia, el racisme i la demagògia. I ha acabat el parlament dient que "l'esperit de la Diada és, en definitiva, la voluntat de seguir sent el que som, sense resignacions, ni acotar el cap ni posar-se de genolls".


L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors a càrrec de tots els assistents.