EL MUNICIPI ACULL ACTES EN MOTIU DEL 25-N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

El passat dilluns es va  commemorar al municipi el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. La finalitat dels actes del 25 de Novembre era la sensibilització i prevenció de la violència de gènere a la nostra societat.

El 25 de novembre  va ser escollida per Nacions Unides en record a l’assassinat l’any 1960 de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana per ordre del dictador Trujillo. Posteriorment, el 25 de novembre de 1981 es va celebrar la I Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib on es van denunciar totes les violències patides per les dones com la violència domèstica, la violació i assetjament sexual, les violacions dels estats incloent la tortura i els abusos soferts per les presoneres polítiques. L’any 1999 l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data i malauradament les dades anuals sobre la violència masclista, al món, al nostre país, al nostre municipi, any rere any, ens posen de manifest la magnitud de la terrible realitat que viuen moltíssimes dones i sobre la que homes i dones hem d’actuar conjuntament per poder erradicar.

Es va celebrar al Centre de Serveis de la Gent Gran una xerrada informativa organitzada  per la regidoria d'Igualtat de  l’Ajuntament d’Albinyana i el Consell Comarcal del Baix Penedès sota el títol  “De què parlem quan parlem de violència de gènere?”. La regidora Vanesa Conejo va introduir l'acte i va presentar a les ponents: Montse Lladó, advocada del SIE Tarragona, Laura Guxens, educadora i directora del SIE Tarragona, i Anna Terrones, coordinadora i treballadora social del SIAD del Baix Penedès, que van explicar com utilitzar els serveis públics d'atenció a la dona, els tràmits judicials davant una denúncia i van reflexionar sobre les dades de la xacra que representen els feminicidis dels darrers anys. També es va pintar un mural per part dels usuaris que van a l'Espai Jove de les Peces i l'ajuntament d'Albinyana  va aprovar en la darrera Junta de Govern  adherir-se al manifest institucional de tots els ens públics de Catalunya en motiu del 25 -N.