La Cooperativa Agrícola i Felipe López, Albinyanencs de l'Any 2019

La Cooperativa Agrícola d'Albinyana en la categoria d'entitat i Felipe López Esteve a nivell personal van ser escollits dissabte al vespre com a Albinyanencs de l'any 2019.

Entre els motius que va considerar la Comissió d'Entitats a favor de la Cooperativa hi ha la seva funció social al municipi des de la seva fundació – just ara fa 50 anys-, la seva activitat centrada en elaborar productes de proximitat de primera qualitat, el seu impuls en la creació de cooperatives de segon grau de la que en forma part i per la seva dilatada activitat financera a través de la seva secció de crèdit. La distinció la va recollir el mateix president f. Joan Santó que va tenir un record pels socis fundadors que van impulsar el cooperativisme al municipi.

En el cas de persona individual, l'elecció de Felipe López es va fer tenint en consideració la seva col·laboració desinteressada en multitud d'activitats fetes al llarg de molts anys al municipi, de manera principal a Bonaterra on fa més de trenta anys que hi té un habitatge i hi viu de manera permanent. Ha presidit l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Albinyana durant molts anys, ha participat en la Comissió de Festes, i ha preparat l'arribada dels Reis a Bonaterra, per citar només alguns exemples de la seva activitat recent, i, sobretot, es va valorar la seva responsabilitat i el compromís i integració a la vida social del municipi. Felipe, com tothom el coneix, va recollir emocionat el guardó que el distingeix com Albinyanenc de l'any.

Aquesta tercera edició de la Nit de Premis es va fer seguint el sistema de les dues primeres edicions. Es van convocar a finals de novembre a les diferents entitats del municipi per tal que fessin una proposta en les dues categories i les mateixes entitats, d'entre les propostes inicials que havien fet arribar, van escollir en votacions secretes a l'entitat i a la persona a distingir.

Les entitats participants que han fet l'elecció han estat: l'Agrupació Recreativa Les Peces, la Societat de Caçadors, l'Agrupació de Defensa Forestal Clot de Bou- Secció d'Albinyana, Càritas, l'AMPA de l'escola Joan Perucho, Carnaval d'Albinyana, Associació dels Tres Tombs, l'Associació de Veïns de la Papiola, la Societat Recreativa d'Albinyana i la Bèstia de Foc “Nyctalus Albinyanensis”.

Els premiats van rebre una original peça de ceràmica de l’artista Roser Oter. La Nit de Premis es va celebrar a la Societat Recreativa d’Albinyana, dins la nit solidària a favor de la Marató de TV3. Abans del lliurament, es va donar la benvinguda al sopar amb una cantada de Nadales a càrrec del Cor de la Parròquia, dirigit per Jordi Pascual. En l'edició de 2017 es va escollir l'Agrupació Recreativa de les Peces i a Enriqueta Juncosa i l'any passat, van ser premiats la Secció Local de l'ADF-Clot de Bou i José Fuentes, conegut com el José de la Brigada.