LA FELICITACIÓ NADALENCA DE L'AJUNTAMENT RECORDA A PERUCHO

La tradicional felicitació nadalenca que cada any, des de l'Ajuntament d'Albinyana es fa arribar a tots els habitatges del municipi, incorpora enguany un record a l'escriptor Joan Perucho, de qui l'any 2020, es commemorarà el centenari del seu naixement.

La felicitació és un dibuix-aquarel·la de l'artista Joan Descals sobre el poema “Nens al carrer d'Albinyana” de Perucho. L'autor explica que “A Albinyana es poden veure els estels perfectament i aquests son símbol de camí per sortir d'una rotllana i emprendre el vol d'ocell que és la vida”.

A la lletra del poema, Joan Descals hi obvia , volgudament, la paraula estel“ No l'he escrita perquè he fet un dibuix de l'estel a la manera de Joan Miró del que Perucho n'era amic i admirador. Aquest estel seguirà un camí a través del dibuix cap a un altre que n'hi ha al nord, fins a sortir dels límits, fent de guia cap a l'infinit”

Joan Descals troba ben encertar recordar i recuperar la figura Perucho.”és un geni poètic, irònic, massa oblidat. Per això la commemoració del centenari per llegir o rellegir Perucho durant el 2020 em sembla una idea excel·lent”.

La felicitació arriba a les llars junt amb un calendari de sobretaula amb la foto i el quadre guanyador dels concursos que es van fer a la darrera festa major.