PRESENTACIÓ DE L'ANY PERUCHO

Avui, a Barcelona,  al Palau Marc -seu del Departament de Cultura de la Generalitat-  s'ha fet la presentació de l'Any Perucho. Ha donat el tret de sortida la consellera Mariàngela Vilallonga que ha estat acompanyada pel director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsati-Murlà i el comissari de l'Any Perucho, Julià Guillamon.

L'acte ha servit per presentar la programació prevista arreu de Catalunya i també per donar a conèixer el logotip del Centenari del naixement de l'homenatjat.  Joan Perucho que va ser jutge de professió, poeta, novel·lista, gastrònom, col·leccionistra i crític d'art és  una de les figures més destacades de la literatura fantàstica. A Albinyana hi va comprar l'any 1962, Cal Groc, una casa del carrer Major.  

A la presentació que també hi han assistit els alcaldes d'Albinyana i Gandesa, ha servit per presentar tota la programació prevista, on hi ha reedicions de llibres, exposicions, actes populars, activitats pedagògiques, presentacions, col·loquis i tota mena d'activitats per apropar la seva obra. L'acte institucional serà el 16 de març al Palau de la Generalitat. A Albinyana, a final de mes,  es presentaran els actes previstos per enguany. De moment, les activitats fetes al llarg dels darrers mesos relacionades amb el Centenari de Perucho han estat l'estrena de "Pamela" una cantata el passat mes de juny, la realització d'uns capgrossos sobre els personatges  de la literatura fantàstica de Perucho i la felicitació del darrer Nadal  inspirada en el poema "Nens al carrer d'Albinyana".